6 d’agost del 2020

XAVIER ALBERTÓN ACONSEGUEIX DOS VICTÒRIES A MÓRA

El 2 d'agost es disputava al Circuit de Móra d'Ebre la segona cursa d'aquesta estranya temporada de la Copa Catalana de Promovelocitat.

El nostre pilot Xavier Albertón #44 venia de realitzar una gran cursa el passat 19 de juliol on, després d'haver fet la pole, aconseguia sumar 40 punts per al campionat quedant en 2n lloc a les dues mànegues del Circuit d'Osona per darrera del seu company i amic Cesc Obiol del Simonety School qui passava a liderar la classificació en la categoria PromoRACC2.

Xavier Albertón, sempre acompanyat per la família i especialment pel seu germà i mànager, com l'anomena ell, Jordi Albertón, també pilot del Moto Club Tortosa, estava especialment motivat per poder córrer prop de casa i perquè havia començat la temporada amb bones sensacions i resultats.
Els entrenaments qualificatius demostraven que Xavier volia repetir la pole d'Osona, així en la 1a sèrie es quedava molt prop del millor resultat i a la 2a sèrie millorava el temps aconseguint ser el millor de la sèrie però tot i això el millor temps global l'aconseguia Cesc Obiol (1'00"900) i Xavier (1'01"091) sortiria de la 2n lloc de la graella. 

Aquests resultats tan ajustats, que ja es van donar a Osona tant en la qualificació com en la cursa, es deu a que el campionat, també anomenat Copa ETG-Ohvale, neix de la unió de la Federació Catalana de Motociclisme, l'Escola Tècnica de Girona i Ohvale SLR per crear un campionat on tots els pilots corren amb la mateixa moto de 110cc en el cas de la categoria PromoRACC2 i, de 160cc en PromoRACC1. Aquest fet fa que les capacitats dels pilots siguin en últim terme les que marquen les diferències en els resultats.
Tornem a la cursa... 

Passaven pocs minuts de les 11h quan arrancava la primera mànega. Xavier Albertón no feia una bona sortida però en la primera volta ja anava en segona posició i a la segona es posava en primera posició. Tota la cursa fou molt disputada i Xavier i Cesc anaven intercanviant posicions fins l'última volta on Xavier es posava primer i creuava la línia de meta a només 0,137 segons del seu company. L'alegria era màxima i Xavier es mostrava nerviós de cara a la segona mànega.
A les 12.25h començava la segona mànega, aquest cop amb una sortida semblant, però ràpidament es col·locava en segona posició darrera de Cesc qui mantindria la primera posició fins la quarta volta quan Xavier es posava en primer lloc fins al final de la cursa, creuant la línia de meta a només 0,113 del seu company.
La satisfacció de Xavier per la victòria fou immensa però alhora es va mostrar amb un caràcter de gran esportivitat animant en tot moment al seu company i amic Cesc, demostrant la seva valia com a pilot i com a persona a pesar de només tenir 10 anys. 
Enhorabona Xavier per aquesta merescuda victòria!
Aquest magnífic resultat fa que el pilot del Moto Club Tortosa es col·loqui en 1a posició del campionat gràcies als 50 punts aconseguits al Circuit de Móra d'Ebre empatat amb 90 punts amb Cesc Obiol.
Font: Federació Catalana de Motociclisme


La propera cursa es disputarà a Alcarràs el 6 de setembre. Estarem atents a un altre magnífic resultat de Xavier del que se'ns dubte serà una disputada temporada.     

 
Totes les fotos de la cursa.
Vídeo resum de la cursa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada